Következő utunk Kínába vezet 4 nap Peking (Bejing) és 4 nap Sanghaj. Belejöttünk ebbe az Ázsia tourba.

Kínai utunkra is a Repüljünk Együtt csoportban csaptunk le, és a már korábban bemutatott Soha Gyuriékkal fedeztük azt fel. Továbbra is azt tudjuk mondani, hogyha olcsón és minimális energia befektetéssel szeretnétek utazni, akkor, válasszátok, a Repüljünk Együtt szervezését. Mi így döntöttünk, stoppoltunk, perkáltunk és irány Kína!

Na jó, ez így túl meseszerű az igazat megvallva nem árt, ha picit felkészül az ember az úticéllal kapcsolatban, ez egyébként a ráhangolódást is segíti. Főleg, ha az ember annyira más világba igyekszik, mint Kína. Férfiasan bevalljuk Thaiföld után bedarált minket az élet, csak futottunk a feladataink után, Pé sérülése, majd térdszalag műtétje pedig nagyban meghatározta az év első felét. Szóval szumma-szummárum nem álltunk túl jól a felkészüléssel pedig egyre közeledett az utazás időpontja, amitől frusztrálódtunk, hogy mindjárt indulás, de még mindig fogalmunk sincs, milyen idő van Kínában májusban, mit illik hordani, milyen a közlekedés stb. Úgyhogy az indulás előtti napokban igyekeztünk minden hasznos tudást magunkra szedni, beszerezni a fontos kellékeket, letölteni a megfelelő applikációkat, mosni, pakolni, munkahelyi feladatokat kellően átadni. Inkább neveznénk őrületnek, mint ráhangolódásnak az utolsó napokat. Így éltük meg mi. Ehhez képest azt kell, hogy mondjuk magasan a legfelkészültebbek voltunk az úticélunk tekintetében. Tanulság: Ha csak kevés időd is van, de legalább olvass a helyről, ahova mész!

Hoztunk nektek egy, két jó tanácsot, amit érdemes megfogadni…vagy nem, de mi lelkiismeretünk tiszta szóltunk előre.

 • Internet: Tényleg csak a SAJÁT internetük működik, ezt nem árt komolyan venni. Ha szeretnél, hazai dolgokat használni, mint FB, instagram és az összes google alkalmazás akkor le kell tölteni blokkolót azaz VPN-t (Kínában csak a megengedett oldalak használhatóak, csak azt információt kapják meg külföldről, amit az állam enged, a VPN pedig segít „eltitkolni”, hogy te kvázi tiltott oldalakon jársz)
 • 2 ingyenes alkalmazást töltöttünk le, teljesen megbízhatóak ezeket ajánljuk, de mindenképpen MÉG OTTHON TÖLTSD LE!
  1, Hotspot shield
  2, Windscribe
 • Ha szeretnél az utcán netezni és telefonálni, akkor vegyél SIM kártyát, mi ezt még gyorsan a reptéren intéztünk. 10 giga net, 15 napra és 60 Yuan ebből 20 Yuan lebeszélhető, mi a wonderful card-ot vettük. Ott helyben aktiválják is, érdemes élni vele ?
 • Tölts le egy megbízható offline térképet, mi MAPS.ME-t használjuk már Madridban és Thaiföldön is nagyon bejött, soha sehol nem tévedtünk el és mindent megtaláltunk.
 • Szükséged lesz fordítóra: Egyébként több helyen van angol kiírás, mint gondoltuk, de azért túlnyomó részt kínaiul van minden. Ebből mi nem találtuk meg az igazit, fordít mindent csak az adott szöveget nem. ? A google translate és a camera translate vannak hiányosságai, de jobb, mint a semmi.
 • Ha nem töltöttél le VPN-t akkor almások tudják használni a facetime-ot többiek pedig viber-t, wifi ezt engedni.
 • Vízum kell!
 • A konnektorok furcsán néznek ki, de használhatóak az európai adapterek.
 • Sok ATM van, de azért érdemes váltani, leginkább készpénzzel lehet fizetni vagy telefonos applikációval (wechat), a helyiek ezt használják.

Bőrönd bepakolva és lehet indulni! ?