Már előre tervbe volt véve, hogy milyen jó lenne leugrani a nagy kánikulában a Balatonra, Léni amúgy is kivan a melegtől, amit meg is értek nem egyszerű kibírni a panel 8. emeletén légkondi nélkül, szóval mindenkinek jól esne egy strandolás. A kiválasztott kutyastrand a Fonyódira esett, amit egyáltalán nem bántunk meg. Nagyon szuper hely, jó nagy területtel, sok fával, büfével, mosdóval, és SUP bérlési lehetőséggel, szóval, ami egy strandra kell az mind megtalálható itt, úgyhogy az egyik kedvenc kutyásstrandunk lett. 

A kiadós pancsizás után, na jó igazából közben is, már motoszkált a fejünkben, hogy hol is kéne vacsorázni. Meg is lepődtem, hogy viszonylag hamar, kb. 20 perc alatt meg is lett az eredmény. Zamárdira esett a választás és igen, nem a Maurora, hanem egy nagyon bizalomgerjesztő Tölgyfa Étterem és Pubra. Megsúgom még a Street kitchen is írt róluk, ezért is lett nagyon szimpi, mert szuper dolgokat írtak róluk. Úgyhogy nagyon kíváncsivá tett a hely. Elég vegyes az étlapjuk, mindenféle étel megtalálható és a kínálat is elég bőséges. Igaz a vegán rész kevésbé volt az, de simán talál az ember magának valami finomságot. A vega része, viszont tényleg elég gazdag. Fel is hívtuk és foglaltunk a teraszon egy asztalt.

Az étterem kívülről semmi extra, de ez nem is fontos, a lényeg, hogy nagyon kedvesen, barátságosan fogadtak és kisértek az asztalunkhoz.
Az étterem koncepciója szuper, eléggé bejött. A vendégek három helyiségből választhatnak, attól függ, milyen hangulatban érkeznek. Van egy sportosabb pub rész, ahol a dizájn is ezt tükrözi tele mezekkel, sálakkal, képekkel, kupákkal és tévével, illetve van egy nyugisabb, szellősebb asztalokkal rendelkező rész is, ahol akár családdal barátokkal nyugodtabb körülmények között tudod elfogyasztani a fenséges ételeket. Na és persze ott van még a terasz is. Egy kis utánajárás után megtudtam, hogy az alapanyagokat helyi termelőktől szerzik be, ami nagyot dob a kínálaton, a dekorációt, a menüt közösen találják ki és ami a legjobban tetszett, hogy a tulajdonos anyukája készíti az asztaldíszeket, és a mama házi savanyúságát szolgálják fel.

Az ételek:

  • Tölgyfa steak
    (Bélszín steak, pikáns babos-kukoricás, hagymás burgonyával és fokhagymás tejföllel)
    Nagyon vagány tálalás, finom omlós húsi, (bár lehetett volna jobban médium) és az a hagymás, babos, kukoricás köret nagyon passzoltak egymáshoz és a húshoz is. Hamar el is tűnt az egész, elég jól esett.
  • Ázsiai saláta, grillsajttal és hozzá sültkrumpli
    A szójaszószós ázsiai ízvilágot hozó sali szuper ötlet, meg is fogadtam, hogy ezt kipróbálom otthon én is. Ahhoz képest, hogy egy saláta, elég laktató volt.

Összességében minden korrekt volt és kifogástalan. Az ételek nagyon finomak és bőségesek, a kiszolgálás kedves, még Lénike is kapott vizet. Szóval csak dicsérni tudjuk a helyet. A következő balcsis kiruccanás során még biztos visszatérünk, hogy egy újabb remek fogást kóstolhassunk.