A mai nap belekóstoltunk a modern és gazdag shanghai életbe. A jól megérdemelt svédasztalos reggelivel indítottuk a napot. A társaság nagy részének nagyon nem jött be a reggeli, de hát nekünk ez is bevált. A felhozatal hasonló volt az előző napihoz.

Reggeli:

  • Főtt tojás, kolbászka, uborka, rizskása, leves, toast, rizs, gőzölt batyu, tea, kávé, üdítő

A mai program:

A Huangpu folyó túloldalán található a Pudong (pénzügyi) negyed, amely a felhőkarcolóiról híres, valami hihetetlen látvány, olyan mintha Dubaiba mászkálnánk. Itt található a világ egyik legnagyobb épülete (Shanghai Tower), tv tornya (Oriental Pearl Tower) és a Shanghai World Financial Center. Nekünk se kellett több, ha már itt vagyunk csak felmegyünk a Shanghai Towerbe. Egy jó tanács, ha tudtok este menjetek fel, mert akkor az egész metropolisz fényárban úszik. Mi az este folyamán visszajöttünk a „rakpartra” (Bund), de valami eszméltlen milyen csodás fényárban úszik mind a két part. A toronyba a belépő 180 yüan. A belépés után egy nagy hall várt ránk, tele az építkezésről készült képekkel, videókkal, tervekkel és a 2018-as téli olimpia fáklyával. Tátott szájjal sétáltunk a liftig, majd olyan gyorsan repített fel (51mp) minket a 118.emeletre a felvonó, hogy csak lestünk (546 m magas), ahol az egész emeletet teljesen körbe lehet sétálni. Le se tudjuk írni, milyen érzés ebből a magasságból lenézni a pezsgő városra.

A csodás látvány után teljes önbizalommal indultunk el pénzt szórni az egyik legkedveltebb piacra az A.P. Plazaba. Ez a 2 metróvonal a Science and Technology museum megállójánál található. Ne számítsatok arra, hogy itt eredeti termékeket fogtok találni, de aki imád piacozni, alkudozni annak egy mennyország. Ruhától kezdve az elektronikai eszközökön át minden megtalálható itt, persze, ha már itt vagyunk meg is ebédeltünk, egy szimpatikus kis kínai bistroban.

Ebéd:

: Marhahúsos ramen leves, szójás tojással + belekóstoltam anyum ebédjébe is.

: Tenger gyümölcsei rizzsel

A nap megkoronázása az esti fényben pompázó folyópart megtekintése. Egyszerűen csodálatos. A felhőkarcolokkal teli modern negyed a színskála minden színeiben pompázik egész este, vele szemben a régi eleganciát bemutató épületek egy diszkrétebb megvilágosításban jelzi pompáját és az egész sétány telis-tele emberekkel. Ilyenkor érezzük igazán, hogy milyen óriási is ez a város.

A vacsoránk nem lehet más, mint a kedvenc zacskós leves egy kis sült ropogós bab chipssel.