A hétvégén kivételesen nem mi találtunk ki a gasztro programunkat, hanem Pé szülei. Régóta szemeztek a Budaörsi halpiacon található, DOKK Büfével, hát mondjuk mi is, úgyhogy uzsnyi ebédelni. Sokszor beszélnek arról, hogy jó helyen kell éttermet nyitni különben nem fog működni. Amiben van igazság, de azért ez nem minden, a DOKK Büfé erre például tökéletesen rácáfol. Nagyjából egy raktártelep udvarában található, nem túl bizalomgerjesztő, de aztán az ételek és a büfé hangulata mindent feledtet, sőt talán még ez a fura külső környezet rá is dob a hangulatra. Az étterem nagyon barátságos és a kikötői feelinget kelt. Friss alapanyagokból dolgoznak és helyben sütik a vendégek előtt. Fura, de nagyon szimpatikus módon a legjobb, hogy Léni is jöhetett velünk, kutyabarát. Ahogy odaértünk szabad asztal egyáltalán nem volt, nyüzsgő tömeg fogadott bennünket, fullon volt. Pont annyit kellett várunk, még kiválasztottuk, hogy mit szeretnénk enni. Ahogy kiválasztottuk a friss fogásokat, már kerültek is a vaslapra. Pár perc alatt megkaptuk és már ehettük is. A kiszolgálás pörgős, de segítőkész pillanatok alatt elkészül minden.

Menü:

  • Fehérboros, vajas, fokhagymás feketekagyló
    Tetszetős tálalás és fenséges ízek. A szósz nagyon ízletes volt és krémes. A vaj feldobta az ízeket, főleg ahogy a bagettel „tunkoltuk” ki a szószt, olyan érzésünk volt, mintha vajas bagettet ennénk.
  • Marseille-i halleves
    Omlós halakkal és puha tintahallal. Tökéletes. Édeskés ízű lé nagyon passzolt a friss bagetthez.
  • Fish and chips
    Klasszikus, de olyan, mintha Angliában ettük volna. Friss, ropogós bundában sült tőkehal és sültburgonya, hát nagyon tuti volt.
  • Grill garnéla
    Minimál fűszerezés tökéletes állag. Hihetetlen puha és finom rákot kaptunk. Hozzá pedig egy adag koktélszósz, mártogatósnak.
  • Grill tintahal
    Nagyon puha és kifogástalan készült. Kevés fűszerezés elsősorban a tintahal íze dominált eléggé frankó lett.
  • Vajhal
    Tökéletes állag. Szép ropogós kéreg és szaftos omlós hús mind a két halnál. Szinte semmi fűszerezés, de nem is kellett, hiszen így az ízes hal ízét kóstolhattuk.
  • Ördöghal
    Ugyanazt tudjuk elmondani, mint a vajhalnál. Tökéletes állag.
  • Sültburgonya és bagett
  • Osztriga

Nem csak nagyon jól lehet lakni, de programnak sem utolsó. Lehet menni kutyával és családdal is, külön gyerek sarokkal várják a gyerkőcösöket is. Akik szeretik a tengeri halakat és herkentyűket, ne hagyja ki, bár arra kell készülni, hogy az árak elég borsosak, de minden forintot megér. Friss alapanyagokból készítenek mindent, nem túlzó az ízesítés, ami ezeknél a fogásoknál nem is baj. Egyetek minél több halat, nagyon egészséges és elképesztően jó ételeket lehet kóstolni. Aztán, ha kedvet kaptatok hozzá helyben meg is vehetitek a piacon.

A tengerparti álomból való kiruccanásunkat a mangalica fesztivállal folytattuk. „Igazából csak letudtuk ezt is” feelingként éreztük, ahogy kimentünk. Gyors tettünk egy kört, hogy feltérképezzük a terepet. Majd eldöntöttük, hogy elsőként pálinkákat és forralt borokat tesztelünk, hát tél van kell a fűtőanyag. Meg is hozta az étvágyat, fura nem? Jöhetett valami finom falat, amivel csillapítani tudjuk az érzést. Bé itt nem evett, igaz nagyon nem is lett volna mit, bár, ha nagyon akartunk volna találunk valamit. Maradt a jól megérdemelt sült kolbi, sült vér és egy kis velős pacal és zárásként egy kis rétes. Nem volt rossz, de az árakról itt inkább ne beszéljünk.

Nagyon szuper napon vagyunk túl. Fantasztikus ételeket kóstolhattunk és a legnagyobb öröm, hogy Lénike is mindenhova jöhetett velünk.