Cyrano étterem
Már jócskán az őszt tapossuk, és a hideg időről legjobban egy tál meleg étel tudja elvonni a figyelmünket. Hogy őszinték legyünk nagyon bíztunk benne, hogy az őszi Étterem hét megrendezésre kerül. Az idei év tele alkalmazkodással és a rugalmasság gyakorlásával telik, kicsit féltünk tőle, hogy nem áldozhatunk kedvenc hobbinknak, az evésnek. De szerencsére még enni lehet, még ha a személyzet szinte teljes arcát maszk is borítja.
Cyrano étterem vigyázz megérkeztünk!
Az étterem a belváros szívében a Kristóf téren található. Kedves kellően diszkrét fogadtatás, a modern dizájn elemek, mint a tér tágítására szolgáló tükrök, és a nagy polgáriságot hirdető stukkók egyvelege mindkettőnket magával ragadott. Hangulatos fények, lágy zene, egyszerű letisztult berendezés, kényelmes kanapék jellemezték az enteriőrt. Az ételekről készült képeket itt tudjátok megnézni.
Menü:
Amuse Bouche: Kecskesajt golyó szőlővel
Bé:
- Cyrano Kecskesajt – roston sült kecskesajt, mézes-levendulás pirított kalácson
Az egyik legfinomabb előétel, amit eddig valaha kóstoltunk. Semmi különleges, ha részenként kóstolgatod az ételt, de ha egyszerre ízlelted az alapanyagokat, amire a pincérünk felhívta a figyelmünket, hogy tegyünk így, mint egy bomba szétrobban a szádban és nem is tudod, melyik ízekre figyelj. Hideg, meleg, ropogós, krémes, édes, sós, valami hihetetlen milyen finom volt. A krémes kecskesajt a hideg fagyi a ropogós meleg kalács fantasztikus és meglepő egyvelege volt ez.
- Folyami süllő portói boros, mogyoróhagymás Puy-lencseraguval, cheddar-sajttal töltött édes jalapeno paprikával
A süllő ízletes volt nem készült túl, viszont akadt benne pár szálka. Ez pici csalódás volt, mert bár Bé nagyon szereti a halat, de a szálka, ha nem számít rá az ember el tudja venni a kedvét. A lencseragu ötletes kiegészítése volt a tányérnak, az ízek itt is remekül harmonizáltak egymással.
- Artica – campariban ízesített, sültbarackos galuskák, marcipán öntettel
Egyszerű, kellemes nem túl édes desszert, ettől viszont nem telíti el az embert, jól esett az előtte lévő tányérok után is. Egy kis apróság, hogy ha lágyabb és könnyedebb lenne, a galuska az tökéletesítené a desszertet.
Pé:
- Borjú-Tatár Romano – tradicionális római fogás, kapribogyóval, gyöngyhagymával, parmezán forgáccsal, extra szűz olivaolajjal és balzsamecettel, kék sajtos baguette-pirítóssal
Ez az előétel is elég ütős. A tatár nagyon ízletes és megfelelő méretre aprították, de ami feldobta az egész ételt az a paprikakrém. Valami fantasztikusra sikeredett. Ízes, krémes és csodálatos színnel pompázott a dizájnos tányéron, a tökéletes krém iskola példája. A baguetteből még szervírozhattak volna eggyel többet.
- Gypsy Bárány – kétféle bárányhúsból készült fogás, juhtúrós sztrapacskával, párolt-sült kápia paprikával
A bárányt egy raguként darálva, valamint sütve jelenítették meg a tányéron. A ragu fűszeressége tökéletesen harmonizált a sztrapacskával. A sült lehetett volna egy picit omlósabb, de nagyon finom volt összességében. - Csokoládé soufflé savanyú meggypürével, vanília fagylalttal
Nehéz helyzetben vagyunk, hogy melyik volt a jobb a kecskesajtos előétel vagy ez a desszert. Ettünk már pár helyen soufflét, de itt sikerült a legjobban. Tökéletes állag és íz. A souffle kívül ropogós és puha, és ahogy belevágsz, már folyik is ki a csodálatos csokoládé, mint valami lavina. Harmonizált a lágy csoki a savanykás meggyel és az édes fagyival. Isteni volt, mondjuk ezt úgy, hogy nem vagyunk nagy csoki rajongók.
Talán nem is számítottunk rá, hogy ennyire jó ételeket kóstolunk majd az este során, igazi meglepetés volt, nagyon megszerettük. A kiszolgálás és a személyzet nagyon kedves, figyelmes ugyanakkor kellő humorral tudnak mindent kezelni. Az ételek finomak és meglepetésünkre bőségesek. Az ételkínálat lépést tart a gasztronómiai trendekkel, mindig friss alapanyagokból dolgoznak, nemzetközi és magyar konyha ételeit kóstolhatjuk meg ízletes és szép koktélokkal. Szuper estét tölthettünk el hármasban, igen hármasban, hiszen kutyabarát. Köszönjük, még biztos, hogy visszatérünk.