Ha jártatok már déli országokban, akkor nem kell túl sokat magyarázni, hogy miért annyira magával ragadó az egész vidék. Spanyolország a szívünk csücske mind a kultúra, az elhelyezkedése, és nem utolsó sorban a gasztronómiája miatt. Sajnos a jelen helyzetre való tekintettel, maradnak az itthoni éttermi gasztro élmények. A Tapassio hallattán egyből felcsillant a szemünk, hogy kapunk egy kicsit a mediterrán konyhából. A spanyol-magyar-olasz séfgárda álltál összeállított étlapon megtalálható mindhárom konyha fő fogásai. A diningcity keretein belül jutottunk el az étteremhez, ahol 9 vagy 11 fogásból álló menüsort kóstolhattunk meg. Abban különbözött a két opció, hogy a nagyobb fogásnál 2 desszertet is a lehetőségek között kínálkozott. Sokat nem kellett gondolkodnunk, hogy melyiket fogjuk választani, majd pont édességet nem eszünk? Természetesen a desszerttel kibővített párosítást választottuk, kicsit élve a hedonizmusunknak borsort is kértünk a menü mellé. Az ételekről készült képeket itt találjátok.
Menü:
Amuse bouche: Pikáns sajtmártogatós, ropogós kenyérkével
- Oliva válogatás paradicsomos kenyérrel
- Csípős paradicsomos feketekagyló
- Tonhal tatár krémsajttal, cukkínivel
- Serrano sonkás krokett
- Gnocchi bufala mozzarellával és paradicsommal
- Galíciai polip burgonyával és spanyol pirospaprikával
- Vörösboros marhapofa
- Sült tartja marinált almával
- Pirított burgonya romesco mártással és aiolival
- Crema catalana
- Partisan fagylaltválogatás (pisztácia, földimogyoró, mangó
Extra:
- Sült tintahal karika
- Fokhagymás királyrák olivaolajban
Azért extra, mert véletlenül a szomszéd asztal rendelését is megkaptuk, de hát ki bánja.
Fenséges este volt! Ízletes tapasok, romantikus mediterrán hangulat, finom borok, kedves kiszolgálás. Mi ez, ha nem a tökéletes vacsora receptje? Egyszerűen nem tudjuk eldönteni melyik volt a legjobb. A puha polip, vagy a fenséges kagyló, esetleg a marhapofa, vagy a házi készítésű fagyik. Jó hír, hogy már tesztelik a cukormentes és a vega fagylaltokat is. Mindenről csak jót tudunk mondani. Egy igazi ízbomba vacsorán vettünk részt. Külön öröm, hogy kutyabarát étterem így még Lénóka is velünk jöhetett. Még biztos, hogy visszatérünk főként azért, mert, rengeteg étel sorakozott még az étlapon arra várva, hogy megkóstoljuk őket. Ha a változatos ételek során elbizonytalanodnánk, ami nem nehéz, na nekünk találták ki a Bízom a séfben menüsort. Ha emellett döntünk, nincs kívánság. A séf által kapott ételek alapján kapunk egy átfogó képet az étterem ételkínálatából.