Egy újabb fergeteges utazás az Emirates géppel, majd éjszaka megérkeztünk Phuketre, persze most sem bírtunk magunkkal és neki indultunk a városnak. Végig sétáltunk Phatong beach party sétáló utcáján, a Bangla road-on egészen le a partig. A látvány egyszerre volt elképesztő, sokkoló, visszataszító és ámulatba ejtő. Ezt egyszer mindenféleképpen látni kell. Hihetetlen élmény volt. Mivel a repcsin ettünk és egyébként is már hajnalodott, ezért csak csomagolt ananászos és kókuszos péksütiket vettünk, de sajnos nagyon finomak voltak. Majd irány a szállás (Expat Hotel Patong) és pihenés.

Az első igazi napon csaptunk ám bele a lecsóba, ahogy azt kell már, ami az étkezést illeti, bolti „trash” food, piacos kaja, thaiföldi street food. A programunk lesétáltunk ismételten a Bangla road-on, hogy fényes nappal is lássuk a partot, majd tuk-tukkal a közeli Karon Beachre mentünk, mivel állítólag itt szebb a part. Hát majd kiderül. És tényleg, amúgy szebb rész, mint a zsúfolt patongi. Majd strandolás után irány vissza Patong, természetesen útközben megálltunk kajálni is.

Mai menüsor

Reggeli: Pé apukája szerint sehova sem szabad jó kis magyar kolbász, szalámi nélkül elindulni, úgyhogy ide is hoztunk 4 szál kolbászt és két szál téliszalámit biztos, ami tuti, a boltban vettünk kenyeret Bé kivételével mindenki ezt a svédasztalos magyaros reggelit tolta. Bé pedig kókusz joghurtot, 50 g-os kiszerelésben vehető zabpehellyel.

Ebéd: Nem igazán ebédeltünk, mert későn is reggeliztünk, aztán útnak indultunk és a tengerben hullámok közt fetrengés jobban lekötött minket. Úgyhogy délután vettünk egy nagy zacskó apró halat (snack), ami ilyen édes, csípős panírba van forgatva, semmihez nem tudjuk hasonlítani az ízét. Nem tudjuk azt se mondani, hogy rossz, se azt hogy jó…de azért betoltuk az arcunkba.

Vacsi: Kicsit távolabb rakott le minket a tuk-tuk, mint szerettük volna, de ez volt a mi szerencsénk! Így tudtunk enni a Malin Plaza Market-ben. Olyan Józsefvárosi piac jellegű csak kajásokkal. A „kofák” elképesztően kedvesek, udvariasak, azért vannak, hogy te jól lakj. Látni rengeteg furcsaságot és érdekességet, szinte mindent megkóstolnál, ami eléd tárul. A kedvenc piacunk lett.

Tom yum noodles soup: Helyben készített helyi leves, tele zöldséggel, rákkal, tintahallal, tőled európaitól megkérdik, hogy bírod-e a csípőset, majd mondják, hogy foglalj helyet és kiviszik. Fizetni általában azután kell, hogy elkészült és kihozták. Ez tök meglepő, de tényleg odahozza, és tényleg a visszajárót is megkapod, ha netán csak nagyobb címlettel tudsz fizetni. Bízzatok bennünk sokkal rendesebbek és kedvesebbek, mint mi európaiak! Különféle tésztákkal is kérheted ezt a levest, nagyon finom, ízletes, egy igazi ízorgia. Azt már többször mondtuk, hogy nagyon szeretjük a zacskós (thai) leveseket, de mindig azt hittük, hogy azért ez igazából nem ilyen ízű. De, azt kell, hogy mondjuk, hogy azok nem állnak messze a valóságtól. Baromi nagy adag és laktató mi ketten ettünk egyet 100 baht (kb. 900ft).

Pankó morzsás és grillezett garnélát (ezt négyen ettük). A morzsa elég vastag, de benne a garnéla, mint a vaj, nekünk inkább a grillezett jött be. 4 db van egy pálcán 40 baht (kb 360Ft). Figyelem az árak tök durván változnak, ez egy kiesőbb piacon van a Bangla road-hoz képest és így olcsóbb is, ami közvetlenül a sétáló utcában bújik meg, ott már drágább minden pl. egy a nyárs garnéla 100 baht (kb. 900ft).

Itt még (Malin Plaza) ittunk egy kis gyümölcs turmixot 40 baht (kb. 360Ft), és gyömölcs box-ot 50 baht (kb. 450Ft). Ez olyan, amit úgy se hagysz ki, ha itt vagy, mert mindenhol az arcodban van. De meg is éri és aaaaaanyira jó! A turmixok nagyon frissek, finomak mangós és passion fruitot (maracuja) kóstoltunk, de rengetegféle finomságot kínáltak. A gyümi boksz-ban pedig olyan gyümölcsök vannak, amiket nem, hogy nem kóstoltál, de még nem is láttál, szóval érdemes benevezni rá.

Késői Vacsi: Igazából nem voltunk veszettül éhesek csak, hogy még se úgy feküdjünk le, hogy már régen ettünk, ezért még közösen eleszegettünk egy tányér tintahal karikát 100 baht (kb. 900Ft), és grillezett garnélát 100 baht (kb. 900Ft). Ezeket a party sétányon lévő piacon vettük, úgyhogy itt az árak is jóval magasabbak voltak.

Az még kimaradt, de minden grillezett, vagy bundás finomsághoz kapsz mártogatóst. Egy édes chilis szószt, illetve egy fokhagymás csatnit (chutney). Majd irány a bolt, hogy egy kis reggelinek valót, valamint valami különlegességet beszerezzünk.

Hogy még mit eszünk? Kattanj ránk holnap is!