Azt kell gondolnunk, hogy nekünk a legkedvencebb ételünk az, ami gyors és laktató. Itt a karanténos idők alatt sem szerettük meg azokat az ételeket, amikkel hosszú-hosszú órákon át lehet bíbelődni. Persze egy fazékban rotyogó leves teljesen más, azt szeretjük sokáig főzni. Szóval gyors és healthy ráadásul elég menő ahhoz, hogy szeressük. Különben a tudásért köszönet Nyuszának!

Tojás palacsinta, sós túrós töltelékkel

Hozzávalók: (1 palacsintára elegendő)

  • 1 tojás
  • 1 ek. zabliszt
  • 4 cl víz
  • csipet só

Töltelék:

  • 2-3 ek. szírszegény túró
  • 1 szál újhagyma
  • friss petrezselyem
  • kis marék rukkola
  • csipet só, bors

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük és egy teflonos serpenyőben megsütjük. Hát ez nem valami bonyi ugye? Időben is kb. pont annyi, mint, ahogy most elképzeled. A töltelékhez, a hagymát, petruskát és rukkolát apróbbra vágjuk, és a villával összetört túróhoz keverjük. Mi nem szoktunk nagyon apróra vágni a zöldeket, hogy ne a deszkára, hanem az ételbe kerüljenek az illóanyagok. A végén pedig só, bors. Azért nagyon klassz étel, mert millió féleképpen variálható és nem csak sós, de édes formában is nagyon tuti. E mellé különben készítettünk egy édes túró változatot is, nyálcsorgatós az is.