Utolsó napunk Bangkokban, egészen hajnalig nem tudtuk, hogy mi lesz a mai programunk, mert vártunk a visszaigazolást a kisbuszról, ami elvitt volna minket Ayutthaya-ba. Óra csörgött 5-kor, buszról hír nem volt, úgyhogy visszaaludtunk még egy kicsit, hogy aztán kicsekkoljunk és még egy kicsit várost nézzünk.

Utolsó napra maradt a Királyi Palota, ha itt jártok, jegyezzétek meg: Ezek tényleg komolyan veszik ezt a király és Buddha tisztelete dolgot. Nincs cicózás, nem lehet bemenni rövidbe és nyitott vállal, miután ezt a ruha problémát orvosoltuk, mégpedig úgy, hogy a thaiok leleményesek és lehet kölcsönözni ruhát letéttel. Két gatya és egy ing került 350 baht-ba, amiből utána 300-at visszakaptál, szóval csak 50 helyi zsetont kellett érte fizetni. Ezek után nagyon csinosan neki indultunk felfedezni a hatalmas birtokot. Ez olyan, amit nem tudunk elég érzékletesen átadni, hihetetlen pompa, csillogás, teljes várfal freskók, hatalmas szobrok és épületek mindenhol, gyönyörűen gondozott kertek. A Királyi Palotába a belépő 500 baht. Az egész napot szinte itt töltöttük, aztán elsétáltunk a Khao San Roadra ebédelni. Ha már itt voltunk, akkor tettünk még egy nagy sétát és indultunk vissza a szállásra, mert este már repültünk vissza Phuketre.
(a két kiemelt Királyi Palota feliratra nyugodtan kattintsatok. Két különböző oldalról mutatja be a palotát.)

Reggeli

Hasonlóan alakult a tegnapihoz tonhal és felvágott 35 baht (kb. 315ft.), 1,10 ml dobozos Nescafé latte 15 baht (kb. 135ft). Kezditek ti is kapizsgálni, hogy azért itt az étel nem vágja földhöz az embert. Bár vannak dolgok, amik meglepő módon sokkal drágábbak, mint mondjuk nálunk. Ilyen pl. a sajt. Nem nagyon kapható, amit eddig találtunk az lapka sajt volt, na és az meglepően drága kb. 55-65 baht között mozognak (kb. 495-585ft). A tonhal konzervek átlagárban 30-45 baht (kb. 270-405ft) között vannak, ízre nem rosszak, a választék: olajos, paradicsomos és sós lében pácolt.

Ebéd

  • Pad se ew seefood 80 baht (kb. 720ft)
  • Fried noodle with seefood 80 baht (kb. 720ft)

Mind a két étel nagyon hasonló volt. Rizstészta, zöldségek és tenger gyümölcsei. A pad se ew seefood különlegessége, hogy kínai brokkolival készítik, amely hasonló, mint a pak choy. A másik pedig salátával és tengeri finomságokkal készült. Egy adagban kb. 2-3 db rák van, egy kis polip és szintén 2-3 tintahal karika. Ez általánosságban igaz minden ételre, amit tengergyümölcseivel kérsz.
Ebben az étteremben már ettünk, de Pé papának ez volt a kedvence, úgyhogy visszatértünk ide, ez a Tam Kin Kan kifőzde. Igazából itt is este van nagy élet, ilyenkor az estére készülnek fel, készítik elő a konyhát a rohamra, amíg mi ettünk addig a zöldséget tisztították és aprították.

Vacsi: 

Későn értünk haza (Phuketre), nagyon nem volt már kedvünk bóklászni, úgyhogy kis tanakodás, keringés után végül vettünk egy-egy smack levest és azt toltuk be lefekvés előtt. Jó tanács, ne keress olyat, ami nem csíp…. mindegyik csíp az áruk kb.