Az elmúlt egy év a pandémiának köszönhetően eléggé megleckézteti a társadalmat, de talán a legjobban a vendéglátás, turizmus issza meg a levét, sajnos. Ezért nagyon sokan vagy bezártak, vagy valami alternatívákat keresnek, mint a házhozszállítás, vagy egyéb elképzelés. A Costes Downtown is közéjük tartozik, aki több szuper ötlettel próbálja átvészelni ezt a fos időszakot (bocsánat a kifejezésért, de tényleg). Az egyik legkirályabb ajánlatuk szerintem a „séf házhoz megy”, ahol a saját otthonodban átélheted a Michelin-csillagos élményt. Mit is jelent ez? Az étterem csapata ellátogat a saját otthonodba és egy négy-, öt-, vagy akár hatfogásos kóstoló menüt rittyentenek a nappalidban. Azért ez elég menőn hangzik! Ha ez nem szimpi, még mindig ott van a hatfogásos gourmet kosár is, de a legújabb ötletük nem lehet más, mint egy cool street food. A HAMBURGER!!!

Január 14.-én jelent meg a facen egy breaking news posztjuk, ahol is bedobták ezt a szuper tervet, hogy egy Michelin-csillagos fine dining étterem hamburgert fog árulni. Hát tényleg megőrült a világ, de szerintem ez király ötlet, vagyis én nagyon örültem neki. El is határoztam, hogy vasárnap, ahogy visszaérek a nagyvárosba, ki is próbálom.

  • Costes Double Burger házi készítésű burgonyachips-szel
    (2db húspogácsa, baconös hagymalekvár, kovászos uborka, Gruyére sajt, szarvasgombás „Mornay” mártás)
  • Churros sóskaramell-öntettel és csokoládészósszal

A megrendelést követően kb. 40 perc alatt már telefonált is a futár, hogy meghozta a vacsit. Egyből kapkodás, hova is rakjam le, gyorsan helyet csináltam, azért csak egy Costesből rendelt étel. Jobban izgultam, mint a gyerekek karácsonykor, alig vártam, hogy kibonthassam és megkóstolhassam. Kiszedtem a papírzacskóból és egy nagyon kis cuki dobozka fogadott, meg egy papírzacskó és két műanyag mártogatós. Itt már az összes nyál összefutott a számban.

A hambi nagyon gusztusosan nézett ki, a húspogácsa médiumra volt megsütve, pont így volt tökéletes. Íze kellemes, sehol egy rágósabb darab, gyönyörű kérget sütöttek a húsnak, belül pedig finom szaftos. A buci kellően le volt pirítva, állagra pedig, mintha felhő lenne, olyan puha. Az egész burgerből, amit legjobban lehetett érezni, az a kellően karamellizélt hagymalekvár. Az egészet feldobta. Az uborkából és a mártásból is elfért volna még egy picivel több, de összességében nagyon tutira sikeredett ez a street food.

A burgonyachips olyan, mintha kibontanál a Netflixezéshez egy zacskó Lay’s-t. Ropogós, kellően sós, de egy nagyon picit olajos.

Zárásként pedig jöhet a desszert, ami nem más, mint a spanyol fánk, azaz a churros. A külseje ropogós, a belseje könnyed, hozzá egy csokoládészósz: nem túl édes, inkább a csoki harmonizált és ez is olyan könnyed, levegős, szuper állagú volt, mint a fánk. De a kedvencem a sóskaramell. Uh… fényes, ízes, nem túl édes, de közben mégis az. Imádtam.

Szóval irány a Wolt és mindenki próbálja ki, aki szereti a hamburgereket, nem fogtok csalódni! Szuper ötlet és még egy ilyen híres étteremnek is jól áll a változás. Mindenkinek kitartás és rendeljetek finom fogásokat így is támogatva a vendéglátást. Egyszer csak vége lesz ennek a covidnak….